GTA V kasma,donma sorunu kesin çözüm.

gtav-kasma-sorunu-fps

GTA kasma ve donma sorunu için kesin çözüm

GTA V Dünyanın en kaliteli ve gelişmiş oyununu piyasaya sürerek en çok oynanan oyunları arasına girmeye hak kazanmıştır. Oyundaki gelişmiş ve gerçeğe yakın grafikler yüzünden binlerce oyun GTA V kasma ve donma sorunları yüzünden mağdur olmaktadır. GTA V kasma ve donma sorunu olması gerçekten normal sayılabilir oyundaki grafikler harika tasarlanmış. Oyunu oynanmaz hale getiren bu sorunu ortadan kaldırmak veya en aza indirmek için gerekli araştırmaları ve çözüm önerilerini sizlerle paylaşacağız.

Yaptığımız çözüm önerileri GTA V kasma ve donma gibi vb. sorunları çoğu oyuncuda tamamen çözmüştür. Bazı oyuncularda ise kasma baya probleminin azaldığı da görülmektedir. Oyun için minimum dahi olsa gerekli sistem özellikleriniz varsa yapacağınız çözümlemeler kesinlikle işe yarayacaktır.

GTA Kasma sorunu için yapılması gerekenler nelerdir ?

✓ Bilgisayarınızın GTA V oyununu karşılayan sistem özelliklerine sahip olduğundan emin olmalısınız eğer ki bilgisayarınız gerekli sistem özelliklerini karşılamıyorsa bu oyunu kasmadan oynamanız imkansız sayılır.

✓ Bilgisayarınızı sistem temizleme programları ile temizleyin. Disk birleştirme ve disk temizleme işlemlerini imkanınız varsa yapabilirsiniz. Hatta imkanınız varsa oyun kurulmadan önce bilgisayarınıza format atmanızı öneriyoruz. Böyle oyunun temiz bir sisteme kurulması gerekmektedir.

✓ ( İsteğe bağlı )  eğer yapabiliryorsanız kasanızın içerisini açarak içindeki tozları temizleyin bu işlemi bir bilgisayarcıya yaptırmak daha sağlıklı olacaktır. Kasa içerisindeki tozlar oyunlarda kasma problemine neden olan temel sorunlardan birisidir.

 Bilgisayarınızın arka planın da çalışan programları devre dışı bırakın yada gereksiz olanları silin bu işlemi manuel olarak yada program yardımıyla yapabilirsiniz.


Yukarıdaki anlattıklarımız yapılması gereken temel çözümlemeler şimdi ise kasma sorununu ortadan kaldırılması için gerekli olan diğer faktörlerden bahsedeceğim.


GTA V kurduktan sonra güncellemelerinizi yapmanız gerekmektedir. Bunu rockstargames sitesinden manuel olarak yapmanız mümkündür. Bu güncellemeler kasma sorununu gidermek için iyileştirmeler yapmaktadır.

GTA V için gerekli olan direct X ,Microsoft visual , net framework gibi oyun için gerekli olan programları yükleyin / güncelleyin bu işlem gerçekten çoğu oyun için çok önemlidir.

GTA V için gerekli olan driverleri eksik olarak kurmanız gerekmektedir.

GTA V oyununuzu torrent gibi korsan yollarla indirdiyseniz güncel ve sorunsuz crack bulmanız gerekmektedir. Düzgün bir crack ile kasma ve donma sorununu yarı yarıya veya tamamen çözebilirsiniz.

  ( En önemlisi )  GTA V oyununuza giriş yaparak grafik ayarlarını düşürmelisiniz. Bu sayede oyununuzda ki kasma sorunu için %70 %80 çözüm sağlayabilirsiniz. Grafik ayarlarını düşürmek görüntü kalitesini bozsa da oyun performansını arttıracaktır.

Oyun için de gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra geldik işletim sisteminiz için yapılması gereken ayarlamalara bu çözüm yöntemi gerçekten bilgisayar ve ekran kartı performansınızı %50 oranında arttıracaktır.

Bilgisayarınızı performans moduna almanız gerekmektedir. Bunun için denetim masası > arama kutusu > performans yazıyorsunuz.


gtav-fps-sorunu


Yukarıdaki seçeneklerden bilgisayar performansınızı arttıracak programları kullanabilir ve performans moduna alabilirsiniz Windows görünümü ve performansını ayarla bölmesine tıklayarak bilgisayarınızı performans moduna alıp '' Tamam '' diyin.

İşlemci benzeşimi ayarlarından oyununuzun exe'si üzerine gelerek CPU0,CPU1,CPU2 üzerine tıklayarak tamam diyin bu sayede cpu oyunda daha iyi bir performans gösterecektir.

Ekran kartı ayarlarınıza geldik bu işlem oyun performansı açısından gerçekten çok önemlidir. Ekran kartı simgenize sağ tıklayıp '' ayarlar'' bölümüne geçin görünüm ve performans bölümünden ekran kartı ayarlamanızı tamamen performans moduna ayarlayın bu işlem ekran kartınızı görüntü kalitesini düşürerek performansının artmasını sağlamaktadır. Bütün ekran kartı markalarında bu ayarlamayı yapabilirsiniz.

Ekran kartınızın güncel sürümde olduğundan emin olun eğer güncel değilse güncelleyin bu işlemi yaparak ekran kartınızdan daha fazla performans alabilirsiniz.

Oyun performansının artması için Game Booster gibi programları kullanabilirsiniz. Bu programlar bilgisayarınızı oyun moduna alarak oyunu kasmadan oynamanızı sağlamaktadır.

Bu yöntem tehlikelidir ama FPS performansı arttıran programlardan dilerseniz faydalanabilirsiniz. 

  GTA V Setting ayarlarından ShadowQuality value bolumunu ''0'' yapın.

Sorununuz halen çözülmediyse aşağı bölüme yorum yaparak detaylı bir açıklama gönderiniz en kısa zamanda bu konuyla ilgili özel olarak yardım edebiliriz.

DUYURU DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ. 

Yorumlar

  1. Arkadaşlar bende anlatıcam aynısını anlatırsam kızmayın :( arkadaşlar öncelikle oyunun uyumluluk modununu windows VİSTA ya alıyoruz ve yukarıda anlatılan bütün şeyleri uyguluyoruz ardından bütün updateleri(updateler 3dm tarafından yayınlanır) uygulayın ayrıca işletim sisteminizi windows 10 yapın ayrıca oyunu oynayacakken nvidia denetim masasından programlardan launcher exeyi seçiyor ve yüksek performanslı nvidia işlemcisi diyoruz son olarak belgelerim rockstar games GTA V TEN SETTİNGSİ NOT DEFTERİ İLE AÇARAK <DX_Version value=2 Yİ 0 YAPIYORUZ ARTIK KASARSA FPSDEN FEDA EDECEKSİNİZ

    YanıtlaSil
  2. Ekran kartımı güncelledikten sonra hiçbir sorun kalmadı detaylı anlatım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Gta v kasma sorunu tamamen ortadan kalktı çok teşekkür ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistem özellikleriniz nedir lütfen öğrenebilirmiyim

      Sil
  4. Hasan göktürk4 Nisan 2016 04:05

    Gta V artık sorunsuz şekilde oynuyorum kasmadan eser kalmadı faydalı bir paylaşım olmuş

    YanıtlaSil
  5. ya kardeşim gta v kasma sorununu sayenizde hallettim.

    YanıtlaSil
  6. Bütün oyunlardaki kasma sorununu çözebilecek tavsiyeler gerçekten teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. oyun kasma problemi tamamen çözdüm ya eyvallah ustam artık oyun kasmıyor.

    YanıtlaSil
  9. bende grafikleri arttırınca kasmıyor ekran kartımın gb si yetmiyor yani düşütrünce daha çok kasıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde yle işlemciye yük leniyo oyuzden miş zararı %5 miş

      Sil
  10. Arkadaşlar bu sorunlar asla giderilmez yani pc normal ise gider ama 4gb ram 1gb ekran kartı olan kişilere her ne yaparsanız kasma gider bu tür pc ile oyunda botların ve araba süren botlardan uzak bir yere gidin bakın fps düzeliyor mesela dağa gidince öyle oluyor bunun tek yolu trafik botlarını kaldırma bu mod var bunu yüklerseniz şehir içinde kasma olmadan oynaya bilirsiniz senaryo yaparsınız yada şehirde polisler ile çatışırsınız tek yol budur yani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4gb ram 2 gb nvidia gt 425m ekran kartı i5 3.nesil 2.7 ghz açarmı

      Sil
  11. ram 8gb 64bit işlemcili bilgisayar gta5 i kaldırabilecek sisteme sahip ama oyunu ilk açtığımda kasıyor ne olur yardım edin

    YanıtlaSil
  12. Benim bilgisayarim windows 7 ultimate 4 gb ram intel core i5
    64 bit gta 5i kasarmi sorunsuz oynayabilir miyim. ACİLLLLKARDESŞS

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşlar 1. Bölümde hiç bi sorun yoktu ta 2. Bölüme geçip arabaya binene kadar oyun artık donuyor ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  14. Ya Arkadaşlar Ben 4gb nvidia geforce gtx 550 ti ekran kartına sahibim ekran kartım güncel ama oyun 1gb görüyor

    YanıtlaSil
  15. 4 Gb ram
    1gb nvidia geforce 520m ekran kartı
    600 gb hdd
    64bit
    Windows 8.1 pro
    BENİM PC TAŞIRMI LÜTFEN YARDIMCI OLUN SİZİN GÖRÜŞÜNÜZE GÖRE YÜKLEYECEĞİM ( görüşleriniz çok önemli )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4gb ram ile oyunu oynarsın ama oyun ilerledikce donma olur arada bir ekran kartın da oyun için eh işte tarzında bir kart 1gb ekran kartın var iyiki yoksa oyun çok kasardı işlemcin ne yazmamışsın işlemcinde birinci nesil i3 2.60ghz felansa tamamdır oyunu sıfır kasma ile oynayacaksan en az 8gb ram ve gts seri kart ve i3 6.nesil işlemci gerek

      Sil
    2. bende i3 4 gb rm var 3 gb ekran kartı var oyunu oynayabilirmiyim

      Sil
    3. Bende de anlık takılmalar oluyor da ekran kartı ile alakalı oldugunu sanmıyorum. Daha yeni gtx 1060 6 gb 192 bit kart aldım, onda bile donma oluyor, sistem kaldırma olayıda değildir birçok oyunu rahatlıkla yüksek ayarlarda oynayabiliyorum buna pubg,farcry,tomb raider benzeri oyunlarda dahil

      Sil
  16. ARKADAŞ SORUNA %100 KESİN ÇÖZÜM BULUNMUŞTUR. AŞAĞIDAKİ SİTE ÜZERİNDEN KONTROL EDEBİLİRSİNİZ.

    GTA 5 KASMA SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM

    YanıtlaSil
  17. Benim sistemim: intel core i5 3.20ghz gt710 2gb ddr e.k 8gb ddr3 ram ama gta 5 hem donuyor hemde kasıyor sinir oldum nedenini soylerseniz cok sevinirim

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. HERKEZE SELAMIN ALEYKÜM BEYLER

    İŞLEMCİ:İNTEL PENTİUM DUAL CORE 3.20GHZ
    4GB 667 MHZ RAM
    AMD RADEON 6570 2GB 128 BİT BU SİSTEMLE GTA 5 TE 30 FPS ALIRMIYIM

    YanıtlaSil
  20. Intel Pentium G2030 4Gb ram 3.9 kullanılabilir intel hd graphics 1800mb ama oyun aşırı kasıyor yardım edermisiniz 466gb diskim var

    YanıtlaSil
  21. İntel core i5 4210 1.70 Ghz 2.40 GHz-ekran kartı nvidia geforce 840 m 4 gb-8 gb ram-64 bit ama yüksek fps gözükmesine rağmen yani 45-63 arası fps olmasına rağmen (1024x768) çözünürlükte oyun akıcı değil napıcam

    YanıtlaSil
  22. ARKADŞLAR BENİM EKRAN KARTI AMD RENDEON HD 7600 M AMA GATA DE HD 4000 EKRAN KATINI GÖRÜYOR NEDEN BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN YASSIN

    YanıtlaSil
  23. benim bilgisayarım 16 gb ram 1 tb hdd(buraya kuruluyor) intel core i7 gtx 1050 bir laptop ama en düşük grafik bile kasıyor ama lol csgo gibi oyunlarda 0 kasma yardım edin gta serileri full kasıyor gta 3 ve 4 dahil

    YanıtlaSil

Yorum Gönder